Saturday, March 27, 2010

unmessedupping my life :)

tym spm. tempat yg aku panggil bedroom telah melalui satu evolusi drastik ala2 anjakan paradigma mengejut mcm dlm cte transformers (atau kanfomes bak kate ammad). ular sawa, biawak, anaconda, iguana, pn mungkin tlah buat komuniti baru dlm bilik ni tanpa mendaftar kat balai raya.

selepas spm. perubahan yg diharap dan didoakan ramai masih tidak berjaya menjadi reality kerana aku yg spatutnya menjalankan tanggungjawab mengorganisasikan majlis gotong-royong seorg diri masih xsampai seru lagi nak statkannye. maka harapan terus jadi harapan dan doa2 mereka yg berdoa masih jugak blom dimakbulkan.

selepas result spm. sudah ternampak sinar kerajinan yg menyilaukan dalam diriku. akhirnya sampai jugak hidayah untuk mengemas bilik ini. jauh btol hidayah tu tinggal agaknye lambatla dye sampai. berbekalkan keazaman untuk memiliki new life yg bersih tanpa habuk yg mendalam, harapan memiliki my dream bedroom back, dan mama dan baba sebagai penasihat aka pembebel, maka berlangsunglah acara pelupusan sampah sirap (buku2 spm dan exam papers) secara besar2an!


here's some of the before n after photos hehe ;P





jgnmessy2lagiye..

Thursday, March 11, 2010

and the result is... *drum rolls*

i woke up smiling. taking bout 40 minutes bath (haha sumpah 1st tym). wore my handmade baju kurung. got myself mentally ready n went to school. kat paga skolah "Keputusan SPM akan keluar pada pukul 12pm. Sila berpakaian kemas." tgk jam. 10.15am. shit. went back home. hmm maybe God's giving me some more tym 2 feel a little bit scared. but its not working. was still smiling. :) 11.30am. went back again. masuk dewan. spotted feisal. n others. tgk meja. pn rosnee. syafiq sdg mengisi borg2. pegi dekat. "syafiqq! 1oA's! tahniah!". bangge aku ngan syafiq. tgk kembang kempis idung ayah dye haha. qila dtg gv me a hug. filled me in ngan result2 satu skolah yg dy tau. my turn. duduk. THAT's when i started to shake. pn rosnee suruh sign. tgn aku was shaking gle2. sign jd cam tulisan kat dinding gua. mama made her best "cegu disiplin face". pn rosnee pn kuakan slip tu. 5A 4B 1C. smiled again :). the word redha filled into my heart. btol. aku redha. :)

  • bahasa melayu A+ (wanita melayu terakher)
  • bahasa inggeris A (of coursee *-*)
  • pendidikan islam A (amiiin)
  • sejarah A- (naseb baek mama xngamuk)
  • mathematics A (fiuuuh)
  • additional mathematics B (O.o unbelievable)
  • physic B (that's a relief)
  • chemistry C+ (hallamaaak)
  • biology B (urk? how did that happen?)
  • english for science and technology B+ (dasar pemerikse taik idung masen!)

sayaredha

Saturday, March 6, 2010

cut deep boy, u cut deep.

you
were always there
followed me wherever
accompanied me whenever
were there for whatever
you said
"im a guy who kissed u thru the phone"
"if things dont work out between us, i promise never to look at any other girl"
"my child gonna have ur hair"
you gave
hopes
dreams
wishes
smile
promises
which stay
hopes
dreams
wishes
smile
promises
now
i'm nobody to you
now
left without a word
no sorry
no goodbye
no farewell
no nothing
now
a new girl?
now
you cut me deep
so many questions left unanswered
why why why
at least answer this one
how could you?
ever heard this?
what goes around comes around

imcutdeep

Friday, March 5, 2010

my food jurnal :P

these are all i ate today (n beberapa glasses of air kosong of course)
segelas air jagung
nata de coco
2 biji buah plum

a bottle of tinge

2 keping roti gerdenia (ramai yg gemarkannye.. rase segar sentiase)
2 cups of tea
xmakannasi:P

Tuesday, March 2, 2010

BBQ nite at the house of the three musketiak!

Pada tanggal 25 februari 2010, seperti yg sudah dirancangkan begitu lama iaitu 2 3 ari sebelumnya maka berlangsunglah MALAM PESTA BABYQ dengan gilang gemilangnya. Acara yg julung2 kali atau dalam erti kata laen belum pernah dlm sejarah diadakan ini bergeografi di rumah baru yg sgtlah cantik dan besar sekali tajaan penuh IKEA dgn kerjasama tuan rumah achuwa, pak usu dan 3 org dayang2 yg bertugas menghuru harakan majlis itu. Dengan sokongan penuh mereka2 yg turut terlibat yg mempunyai sifat2 mulia lagi terpuji dan saling bantu-membantu seperti roti jala dan gulai itik, majlis malam itu berlangsung dengan sempurna dan keseronokan yg xterhingga. Amatlah ruginya sesiapa yg tidak menunjukkan batang idung di sana kerana bukan sahaja gambar2 idung anda akan diambil sbg kenangan tetapi juga perut anda akan mengalami suatu pengalaman melantak yg tiada tolok bandingnya. Hayatila kembara kami. ;)

semua penduduk bekerjasama dan bermuafakat menunggu terpanggang dgn sempurnanya ayam, sotong dan udang yg disediakan..

pekerja pakej= tukang masak + tukang makan diimport khas untuk event berprestij ini

walaupun sudah kekenyangan, kami masih komited untuk mnangkap gamba

dedikasi kami dalam menjalankan tugas yg sudah diamanahrayakan= pose


salah seorg intruder yg bjaya diberkas sebelum ianya berjaya menghuru harakan majlis

tragedi pecah kolam yg berlaku sejurus selepas perasmian penutupan majlis malam itu, tiada kemalangan jiwa dilaporkan, cuma pesakit jiwa ini yg berjaya dikesan :)

sgtsgtsgtsygfamilysaya

Followers

About Me

My photo
simple. bengong. bulat. sepet. aneh. bising. seronok. worthy <3